Manifest

Bun venit în cel mai mare restaurant virtual!

Restaurantul în care poți comanda tot ce poftești, iar în loc să o consumi, donezi contravaloarea meselor copiilor care se culcă flămânzi  

Cum funcționează restaurantul virtual?

În rubrica „Restaurant virtual” vei găsi un meniu variat. Aici, poți selecta tot ce dorești. Însă, în col să consumi mâncărurile preferate, ții post și donezi contravaloarea acestora copiilor care se culcă flămânzi. Lupta lor pentru supraviețuire este și mai acerbă în contextul actualei crize și gradului sporit al sărăciei.

De ce este importantă donația ta

În Moldova avem peste 559 mii de copii, iar fiecare al șaptelea trăiește în sărăcie absolută. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, cea mai înaltă incidență a sărăciei în țara noastră este înregistrată în rândul copiilor. Asta îi face, de cele mai multe ori, pe părinți să îi lase în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privați de afecțiune. Câți dintre noi putem spune că știm prin ce trec acești copii?

Rostul Postului este o inițiativă prin care se dorește de a da și mai mult rost zilelor din Postul Paștelui, al Crăciunului, dar și altor posturi pe parcursul anului. O inițiativă prin care vă provocăm să țineți post și să donați contravaloarea meselor copiilor care trăiesc în sărăcie extremă sau absolută.

Copil Comunitate Familie (CCF Moldova), reprezentant al Hope and Homes for Children din Marea Britanie, este o organizație non-guvernamentală din Republica Moldova, care urmărește, prin programele desfășurate, înlocuirea orfelinatelor, cu un sistem bazat pe conceptul familial și prevenirea separării copilului de familie. Pentru că atașamentul, atenția individuală, iubirea și grija sunt esențiale pentru fiecare copil.

În cei 19 ani de activitate, CCF Moldova a lucrat direct cu aproape 7500 de copii, pentru ca să poată crește în familie, a închis 10 internate, a instruit peste 37 mii de profesioniști și a dezvoltat 28 de servicii sociale, cât mai aproape de copil și familie în comunități. Iar, de la începutul războiului din Ucraina, a sprijinit și asistat 12 978 de persoane refugiate, dintre care 5 012 sunt copii. Mai multe despre activitatea CCF Moldova poți afla aici.