Postul înseamnă și fapte bune

Rostul Postului este o inițiativă prin care ne dorim să dăm și mai mult rost zilelor din Postul Paștelui, al Crăciunului, dar și altor posturi pe parcursul anului. Este o inițiativă prin care vă provocăm să țineți post și să donați contravaloarea meselor copiilor care trăiesc în sărăcie extremă sau absolută. În lipsa strictului necesar, mii de copii din Moldova riscă să ajungă în orfelinate.  

Ce trebuie să faci?

În rubrica „Restaurant virtual” vei găsi un meniu variat. Aici, poți selecta tot ce îți dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post și donezi contravaloarea prânzului tău, copiilor care se culcă flămânzi. Astfel, masa ta caldă ajunge să hrănească un copil și familia lui. 

De ce este importantă donația ta

În Moldova avem peste 539 mii de copii, iar fiecare al treilea trăiește în sărăcie absolută, conform datelor Biroului Național de Statistică. În lipsa resurselor materiale și financiare, de multe ori părinții își lasă copiii în grija statului, în orfelinate, unde au de mâncare, dar sunt privați de afecțiune și dezvoltare psiho-emoțională armonioasă. Noi creăm o lume unde toți copiii noștri se vor bucura de o copilărie fericită, vor avea pentru ce zâmbi, vor primi dragoste, grijă și protecția familiei. Luptăm ca orfelinatele să devină istorie în țara noastră.

Cu resursele colectate din această campanie, ajutăm familiile să-și dezvolte competențe gospodărești prin sprijin material de tip puieți, semințe, animale domestice și plante agricole. Astfel, intervenția noastră este de durată. 

În cele 7 ediții, am colectat 759,274 lei și am ajutat direct 101 copii să rămână acasă. 

Copil Comunitate Familie (CCF Moldova), reprezentant al Hope and Homes for Children din Marea Britanie, este o organizație non-guvernamentală din Republica Moldova, care urmărește, prin programele desfășurate, înlocuirea orfelinatelor, cu un sistem bazat pe conceptul familial și prevenirea separării copilului de familie. Pentru că atașamentul, atenția individuală, iubirea și grija sunt esențiale pentru fiecare copil.

În decursul celor 20 de ani de activitate, CCF Moldova a lucrat direct cu 7961 de copii pentru ca să poată crește în familie, a închis 10 internate și a dezvoltat 25 de servicii sociale în comunități, cât mai aproape de copil și de familie. Iar, de la începutul războiului din Ucraina, a sprijinit și asistat 19900 de persoane refugiate, dintre care 7902 sunt copii. Mai multe despre activitatea CCF Moldova poți afla aici.